Wie ben ik?

Brrrr… die vraag doet me toch een beetje rillen: wie ben ik eigenlijk? Ik zie voor mijn ogen de rups uit Alice in Wonderland: who R U ? Het antwoord op die vraag staat vaak in verband met de context waarin die wordt gesteld. Hier: wie ben ik als reflexologe, systemisch coach? Dat hangt nauw samen met wie ik ben als mens, als vrouw, als mama en oma.

De treffendste omschrijving die ik van mezelf kan geven, is “pelgrim van het leven”. Onvermoeibaar ben ik op weg naar Paradijsegem.

Het is geen plek, maar een gevoel van gezonde balans tussen lichaam, hart en hoofd. Op mijn levensreis ontdekte ik reflexologie en systemische coaching, twee benaderingen waarmee ik jou deemoedig ondersteun op jouw eigen levensreis.

Eerste stappen om de reflexologe te worden die ik vandaag ben

In 2005 was ik volop aan mijn doctoraat in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan het werken. Ik had behoefte aan een tegengewicht voor de ingewikkelde intellectuele gymnastiek en schreef me intuïtief in voor de cursus voetreflexologie van het Nationaal Verbond van Voetreflexologen.

Een wereld ging voor mij open. Ik zakte helemaal in mijn lichaam en in mijn gevoel. Er was geen weg terug naar een wereld enkel in mijn hoofd en ik wou die weldaad ook uitdragen. Van dan af combineerde ik mijn “dagjob” met een reflexologiepraktijk in zelfstandig bijberoep.

Naar een volgend niveau van ondersteuning

Gaandeweg merkte ik dat heel wat cliënten de ontspannende weldaad van de reflexzonemassage opzochten omdat ze met innerlijke thema’s worstelden. Ze kaartten die ook met mij aan. Ik kon wel putten uit mijn eigen groeitraject, de vele inzichten uit boeken, maar ik wou toch een steviger basis om mijn cliënten hierin te woord te staan. Omdat familie-opstellingen me ontzettend veel hadden gebracht op mijn persoonlijke helingstraject, besloot ik een opleiding tot opsteller/systemisch coach te volgen. Die inzichten vulde ik door de jaren heen aan met coaching, indigocoaching, vanished twin syndrom, met twee reiki-inwijdingen, meditatietechnieken, (Tibetaanse) yoga, Tai Chi en Chi Kung (waarin ik een trainersopleiding heb), persoonlijke trajecten zoals La Traque du Jaguar (naar de inzichten van Don Miguel Ruiz).

Het avontuur voluit… en dan op mijn bek gaan

In 2011 voelde ik mij klaar om de grote sprong te wagen en mijn praktijk in hoofdberoep neer te zetten. Persoonlijke en professionele hindernissen maakten dat ik die droom in 2013 moest opbergen, eerst deels, vervolgens helemaal zodat ik opnieuw materiële funderingen kon gieten. Onderweg bleef ik mijn eigen Pelgrimstocht naar Paradijsegem afleggen, zoals ik mijn persoonlijke traject ben gaan noemen.

Terug van weggeweest

Tijdelijk dacht ik dat ik mijn praktijk voorgoed zou opbergen. Maar dan kwamen de coronacrisis, de moeilijke tijden die we kennen. Met die woelige tijden als achtergrond, ontvouwde zich een al even woelige persoonlijke periode waarin ik geconfronteerd werd met verlies (het overlijden van mijn moeder en mijn jongste broer), mijn kinderen hun vleugels zag spreiden, hun eigen fouten zag kiezen, oma werd… Het creatieve in mij wou zich sterker neerzetten. Ik begon romans te schrijven tijdens de coronacrisis. Daarna wou ik die dynamiek en creativiteit verder ruimte geven en koos ik ervoor het aantal uren van mijn voltijdse job te reduceren.

In die context kwam mijn praktijk weer boven het wateroppervlak piepen. In oktober 2022 was de tijd aangebroken om die eindelijk de welverdiende, krachtige nieuwe start te geven die al die tijd sluimerde.

Welkom, mooie mens !

En zo ben je dus welkom, voor:

  • Een voetreflexzonemassage
  • Een coachingsessie
  • Een systemische workshop(reeks)

Vraag nu meer informatie:

Up ↑