Blog

Bloesems die dwarrelen uit boeken, uit video’s, artikels. Mijmeringen over ontdekkingen en transformatieprocessen waar ik door ga, en waar jij misschien jezelf in herkent. Dat is wat je op deze blog mag verwachten.

Ooit startte het als een van de pijlers van mijn praktijk als coach en reflexologe. Ik heb die met hart en ziel vorm gegeven, vooral in de periode 2011-2013. Alleen kreeg ik het financieel niet rond in hoofdberoep. Sinds 2013 dobberde het nog een beetje voort, naast eerst een halftijdse, later een voltijdse job.

Schrijven blijf ik doen, dat proces ontpopte zich intussen zelfs tot een boek. Zodra ik mij er weer klaar voor voel, start ik de reflexologie, familie-opstellingen en coaching weer op. Nog even geduld dus…

Reflexologie - coaching - Marie Hélène de Cannière

Reflexologie – coaching

Vanaf nu kan je weer een afspraak maken! Sinds kort heb ik mijn zelfstandige activiteit als reflexologe en coach opnieuw opgestart. Waarom ik een lange pauze inlaste en nu opnieuw kan en wil starten, lees je in dit blogartikel. Pauze werkt Roy van Royco schijnt dat te zeggen, en ik kan het alleen maar bevestigen…. Continue Reading →

Regenboog_Rainbow

Hello, Rainbow

Graag introduceer ik een alternatief voor de begroeting “Hello, Sunshine”. Wat dacht je van: “Hello, Rainbow”? Lees even mee en ontdek wat het voor mij betekent. Regenboogfascinatie Ken je het gevoel ? Je wandelt buiten, fietst of zit in de wagen en de sfeer van de buitenlucht zingt luidkeels: “Kijk, kijk, zoek, zoek, een regenboog!” Het… Continue Reading →

De vertelboom

Het verhaal

Afgelopen weekend keek ik samen met één van mijn dochters naar de talk van Brené Brown op Netflix : a call to courage. We hadden namelijk allebei best wel behoefte aan een « call to courage ». En of het ons deugd heeft gedaan:). Ik vind Brené Brown echt een zalige en inspirerende madam. Telkens als ik naar… Continue Reading →

Het theebuiltje

In mijn ervaring gaat er niets boven een kopje onversneden Zwart Goud om de dag mee te beginnen. Mmm, koffie. Doorheen de dag en vooral ‘s avonds, verwen ik mezelf dan weer graag met een kopje kruidenthee. Mijn thee-collectie palmt een volledig schap van één van mijn keukenkasten in. Daaronder zijn er heel wat van… Continue Reading →

Alles uit de kast

Als ik met open hart om me heen kijk en luister, dan krijg ik telkens weer het gevoel dat er chaos heerst. Veel chaos. Met ontzettend veel polarisatie sinds het begin van de coronapandemie. Mensen worden uit elkaar gerukt en tegen elkaar opgezet dat het een lieve lust is. Telkens weer vinden mensen, media en… Continue Reading →

Alles van waarde

Alles van waarde – kortverhaal

Lieve lezers, In het kader van de kortverhalenwedstrijd van de Cultuurraad van Deinze, zond ik een kortverhaal in. Tussen de 256 inzendingen werd één winnares gekozen en waren er twee eervolle vermeldingen. Mijn kortverhaal viel niet in de prijzen, maar ik deel graag met jullie het kortverhaal. Download gerust de pdf. Je reacties en commentaren… Continue Reading →

de weg naar huis

Leren thuiskomen

Enkele weken terug stond mij ineens het gevoel voor ogen dat ik op mijn terugweg als virtuele pelgrim niet zozeer “op reis ga en meeneem”. Om de één of andere reden tolde het omgekeerde zinnetje als een spiraal door mijn hoofd: “ik ga naar huis en ik laat los.”

Wanderlust

Transformatie: door stil te staan bij de dingen, of door in beweging te komen? Misschien is het beide…

Spiegeltje, spiegeltje

Een experiment uit een documentaire heeft mij de afgelopen weken vaak beziggehouden en geïnspireerd op twee manieren : enerzijds om bewust stil te staan bij het spiegelende effect dat mensen op mij hebben, anderzijds om dat effect om te keren …

Kathedraal van een pelgrim

Het einde van mijn virtuele pelgrimstocht naar Santiago en het begin van mijn virtuele pelgrimstocht naar huis.

Van einde tot begin

Beginnen bij het einde Op 21 juli 2020 vatte ik het plan op om tegen ten laatste eind maart 2021 de afstand gestapt te hebben van mijn woonplek naar Puente la Reina op de Camino de Santiago (Camino Francès). Vandaag, 21 maart 2021, ben ik aangekomen in Puente la Reina. Sinds juli vorig jaar houd… Continue Reading →

De kringloop van het leven

We leven grotendeels met een tijdsbeeld in de vorm van een lijn: denken dat we van a naar b gaan, vooruitkijken vanuit a naar b, terugblikken vanuit b naar a. Een paar jaar geleden ontdekte ik een andere manier om tijd te ervaren: in cirkels. Kleine en grote cirkels die in elkaar klikken, en zo… Continue Reading →

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Up ↑