Meewandelen op de Pelgrimstocht naar Paradijsegem

Welkom op de pagina’s van mijn praktijk voor reflexologie en systemische coaching. Ik nodig je uit om mijn Pelgrimstocht naar Paradijsegem te ontdekken. Vandaaruit bied ik je individuele sessies reflexologie en systemische coaching aan, alsook systemische workshops in kleine groepjes. Om jou te ondersteunen op jouw eigen Pelgrimstocht naar jouw Paradijsegem.

Start alvast met enkele blogartikels

Sinds het begin van mijn praktijk in hoofdberoep, onderhoud ik deze website. Sinds 2016 schrijf ik ook geregeld een blogpost, die ik sinds 2018 onder de noemer “Pelgrimstocht naar Paradijsegem” heb samengebracht. Je lees in dit blogartikel hoe ik bij die titel kwam.

Hieronder vind je mijn blogpostsreeks “Pelgrimstocht naar Paradijsegeme”, en via het archief vind je eventueel ook mijn oudere posts. Ik wens je alvast veel leesplezier !

Dit schrijven is een neerslag van deeltjes van mijn persoonlijke pad. Die persoonlijke weg (blijven) gaan is in mijn ogen een vereiste om jou als reflexologe en coach zo zuiver mogelijk te ondersteunen, of het nu individueel is of in groepsessies.

Vijf wetmatigheden

In het voorjaar lanceerde ik een workshopreeks rond systemische opstellingen. Ook al waren de ervaringen van de deelneemsters en mezelf inhoudelijk best wel positief, organisatorisch was het een regelrechte hel. Hoe kan ik terugveren, vroeg ik me af? Ik wil namelijk het kind niet met het badwater weggooien… Ik heb dan ook besloten om mijn…

Stap in de nieuwe spiraal

Afgelopen vrijdag, 3 februari 2023, was de start van een nieuwe omwenteling van de Tzolkin, de kortstlopende Maya-kalender. Daarmee zetten we een stap in de nieuwe spiraal. De gelegenheid voor mij om een paar kernelementen te delen van deze boeiende kalender. Bouwstenen van de Tzolkin De Tzolkin bestaat uit twintig zegels, die elk één van…

Op verkenning langs een nieuw pad

Voor het eerst sinds lang ga ik vandaag op verkenning langs een nieuw pad. Uiterlijk, want ik wandel voor het eerst het Natuurleerpad in Zingem. Innerlijk ook, want ik neem op mijn wandeling bewust de energie mee van de dag. Vandaag, 21 januari 2023, is het volgens de Tzolkin Gele Ster toon 1. Precies twintig…

Systemische opstellingen – workshops in kleine groep

Geregeld organiseer ik avonden systemische opstellingen voor groepen van maximum zes deelnemers. Daarbij hanteer ik een eigen aanpak van opstellingsavonden, waarmee ik de kracht van inzichten uit systemische opstellingen op de voorgrond breng, een veilige bedding creër waarin we samen op ontdekking gaan en mensen vertrouwd maak met de techniek. Lees in deze blogpost achtergrondinformatie…

Finding the Mother Tree : Discovering the wisdom of the forest – Suzanne Simard

[Pour mes lecteurs francophones : lisez la version en français de cette chronique 😉 ] Nederlandstalige titel : Op zoek naar de moederboom : ontdek de wijsheid van bossen Ik popel al om in mijn winterse lectuurlijst te duiken. De laatste maanden ben ik een ware boekenwurm en schrijf ik recensies die ik deel op…

Reflexologie en systemische coaching

Pauze werkt Veel ruimte voor mijn praktijk in reflexologie en systemsiche coaching was er lange tijd niet. Het was pauze, zeg maar, en dat schijnt te werken. Roy van Royco zegt het in de reclame en ik kan het alleen maar bevestigen. “Pauze” moet je bij mij dan wel met een stevige korrel zout nemen:…

Hello, Rainbow

Graag introduceer ik een alternatief voor de begroeting “Hello, Sunshine”. Wat dacht je van: “Hello, Rainbow”? Lees even mee en ontdek wat het voor mij betekent. Regenboogfascinatie Ken je het gevoel ? Je wandelt buiten, fietst of zit in de wagen en de sfeer van de buitenlucht zingt luidkeels: “Kijk, kijk, zoek, zoek, een regenboog!” Het…

Het verhaal

Afgelopen weekend keek ik samen met één van mijn dochters naar de talk van Brené Brown op Netflix : a call to courage. We hadden namelijk allebei best wel behoefte aan een « call to courage ». En of het ons deugd heeft gedaan:). Ik vind Brené Brown echt een zalige en inspirerende madam. Telkens als ik naar…

Het theebuiltje

In mijn ervaring gaat er niets boven een kopje onversneden Zwart Goud om de dag mee te beginnen. Mmm, koffie. Doorheen de dag en vooral ‘s avonds, verwen ik mezelf dan weer graag met een kopje kruidenthee. Mijn thee-collectie palmt een volledig schap van één van mijn keukenkasten in. Daaronder zijn er heel wat van…

Alles uit de kast

Als ik met open hart om me heen kijk en luister, dan krijg ik telkens weer het gevoel dat er chaos heerst. Veel chaos. Met ontzettend veel polarisatie sinds het begin van de coronapandemie. Mensen worden uit elkaar gerukt en tegen elkaar opgezet dat het een lieve lust is. Telkens weer vinden mensen, media en…

Alles van waarde – kortverhaal

Lieve lezers, In het kader van de kortverhalenwedstrijd van de Cultuurraad van Deinze, zond ik een kortverhaal in. Tussen de 256 inzendingen werd één winnares gekozen en waren er twee eervolle vermeldingen. Mijn kortverhaal viel niet in de prijzen, maar ik deel graag met jullie het kortverhaal. Download gerust de pdf. Je reacties en commentaren…

Leren thuiskomen

Enkele weken terug stond mij ineens het gevoel voor ogen dat ik op mijn terugweg als virtuele pelgrim niet zozeer “op reis ga en meeneem”. Om de één of andere reden tolde het omgekeerde zinnetje als een spiraal door mijn hoofd: “ik ga naar huis en ik laat los.”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Up ↑