Reflexologie en systemische coaching

Pauze werkt

Veel ruimte voor mijn praktijk in reflexologie en systemsiche coaching was er lange tijd niet. Het was pauze, zeg maar, en dat schijnt te werken. Roy van Royco zegt het in de reclame en ik kan het alleen maar bevestigen. “Pauze” moet je bij mij dan wel met een stevige korrel zout nemen: ik nam de laatste jaren de tijd om enerzijds mijn nieuwe beroep te verankeren en anderzijds mijn eigen spreekwoordelijke kasten verder uit te zuiveren.

Sinds 2016 werk ik namelijk als vertaalster, en sinds 2019 ook als conferentietolk. De cirkel is rond, zeg maar, want dat was ooit mijn eerste beroepskeuze. Tot aan de coronacrisis werkte ik voltijds. Maar toen kwam dus dat vermaledijde virus met alle narigheid in zijn kielzog. Narigheid die ook, zoals meestal, positieve zaken meebracht. Voor mij persoonlijk bracht het tijd (soms was ik tijdelijk werkloos).

Die tijd besteedde ik aan schrijven (zie elders op deze website voor mijn romans en kortverhalen, voornamelijk in het Frans). En dat blijf ik doen, want ik vind het zalig. Ik schrijf ook al zolang ik mij kan herinneren, alleen duurde het dus tot voor kort eer ik daadwerkelijk ging publiceren.

Ook gebruikte ik die tijd om verder aan mezelf te sleutelen, iets wat voor mij onder de noemer “levenslang leren” valt. Ik kreeg een paar stevige brokken te verwerken: het heengaan van mijn moeder en van mijn jongste broer, maar ook de komst van een kleinzoon. Ik kon terecht bij een schitterende artse die vanuit integratieve geneeskunde mooie inzichten bracht en bij mijn homeopaat. Daarnaast liep ik het Pad van de Jaguar, een intens persoonlijk ontwikkelingsprogramma waarbij overtuigingen aangepakt worden. Als je het werk van Don Miguel Ruiz kent, daar draait dit programma rond.

Opnieuw individuele afspraken reflexologie en systemische coaching

Die verschillende zaken gingen samen in mijn spreekwoordelijke mixer. Het resultaat? Ik voelde dat het tijd was voor mij om minder te “werken”, lees: mijn voltijdse job te reduceren. Ik focus nu op het tolken en vertaal/reviseer veel minder. Zo kwam er tijd vrij om te schrijven, te lezen, en, jawel: om opnieuw aan te knopen bij mijn praktijk.

Vanaf nu kan je dus weer een afspraak maken voor:

 • Reflexologie: een zalige, holistische voetmassage – reken ongeveer een uur. Ik vraag 50 euro;
 • Coaching: steunend op de dynamieken van (familie-)opstellingen onderzoeken we samen een thema waar je tegenaan loopt – reken ongeveer anderhalf uur. Ik vraag 75 euro.

Interesse?

Stuur mij een mailtje met je vraag en ik antwoord zo snel mogelijk.

3 thoughts on “Reflexologie en systemische coaching

Add yours

 1. Marie-Hélène
  Wanneer ik een afspraak bij jou heb, kijk ik daar minstens een week op voorhand naar uit.
  Aan de deur word ik begroet door een lieve glimlach en een echte welgemeende ‘welkom’.

  Eens ik lekker warm en comfortabel genesteld lig, voel ik de rust in mijn lichaam neerdalen waardoor de spanning beetje bij beetje wegdruppelt uit mijn lichaam en ik ten volle aanwezig kan zijn.

  Tijdens de massage stuurt jouw gevoelige zijn je van in het begin naar de plaatsen die het meeste aandacht nodig hebben, waar de pijnen zitten die zich aanreiken om aan een helingsproces deel te nemen.
  Jouw zachte, warme en sterke handen tonen aan hoe waardevol en krachtig zachte aanraking is.

  Ik voel me geborgen, aanvaard en mee gedragen in het proces van verwerking in het leven.

  Hele grote dankbaarheid.

  Liefs
  Zoë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Up ↑