Reflexologie – coaching

Vanaf nu kan je weer een afspraak maken!

Sinds kort heb ik mijn zelfstandige activiteit als reflexologe en coach opnieuw opgestart. Waarom ik een lange pauze inlaste en nu opnieuw kan en wil starten, lees je in dit blogartikel.

Pauze werkt

Roy van Royco schijnt dat te zeggen, en ik kan het alleen maar bevestigen. “Pauze” moet je bij mij dan wel met een stevige korrel zout nemen: ik nam de tijd om enerzijds mijn nieuwe beroep te verankeren en anderzijds mijn eigen spreekwoordelijke kasten verder uit te zuiveren.

Sinds 2016 werk ik namelijk als vertaalster, en sinds 2019 ook als conferentietolk. De cirkel is rond, zeg maar, want dat was ooit mijn eerste beroepskeuze. Tot aan de coronacrisis werkte ik voltijds. Maar toen kwam dus dat vermaledijde virus met alle narigheid in zijn kielzog. Narigheid die ook, zoals meestal, positieve zaken meebracht. Voor mij persoonlijk bracht het tijd (soms was ik tijdelijk werkloos).

Die tijd besteedde ik aan schrijven (zie elders op deze website voor mijn romans en kortverhalen, voornamelijk in het Frans). En dat blijf ik doen, want ik vind het zalig. Ik schrijf ook al zolang ik mij kan herinneren, alleen duurde het dus tot voor kort eer ik daadwerkelijk ging publiceren.

Ook gebruikte ik die tijd om verder aan mezelf te sleutelen, iets wat voor mij onder de noemer “levenslang leren” valt. Ik kreeg een paar stevige brokken te verwerken: het heengaan van mijn moeder en van mijn jongste broer, maar ook de komst van een kleinzoon. Ik kon terecht bij een schitterende artse die vanuit integratieve geneeskunde mooie inzichten bracht en bij mijn homeopaat. Daarnaast liep ik het Pad van de Jaguar, een intens persoonlijk ontwikkelingsprogramma waarbij overtuigingen aangepakt worden. Als je het werk van Don Miguel Ruiz kent, daar draait dit programma rond.

Het effect van pauze

Die verschillende zaken gingen samen in mijn spreekwoordelijke mixer. Het resultaat? Ik voelde dat het tijd was voor mij om minder te “werken”, lees: mijn voltijdse job te reduceren. Ik focus nu op het tolken en vertaal/reviseer veel minder. Zo kwam er tijd vrij om te schrijven, te lezen, en, jawel: om opnieuw aan te knopen bij mijn praktijk.

Vanaf nu kan je dus weer een afspraak maken voor:

  • Reflexologie: een zalige, holistische voetmassage – reken ongeveer een uur. Ik vraag 50 euro;
  • Coaching: steunend op de dynamieken van (familie-)opstellingen onderzoeken we samen een thema waar je tegenaan loopt – reken ongeveer anderhalf uur. Ik vraag 75 euro.

Interesse?

Stuur mij een mailtje met je vraag en ik antwoord zo snel mogelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Up ↑