2018 >>> 2019

31 december 2018. Het doek valt over een bewogen jaar.

Loslaten in vele vormen maakt ruimte voor heel wat nieuwe ervaringen. Ik kreeg leerlessen aangereikt, uitdagingen, ontmoetingen. Soms dwaalde ik van mezelf weg, op andere momenten kwam ik dan weer heel dicht bij de kern van mijn zijn. Op de golven van het leven.

Ik neem het allemaal mee, als evenzovele geschenken, vlammetjes die mijn pad in 2019 mogen verlichten. Telkens die ene, volgende stap, op weg naar Paradijsegem.

Dankbaar blik ik terug. Langsheen mijn pad wandelen vele mensen die mij dierbaar zijn. Elk volgen we onze eigen route. Soms kruisen onze wegen, wandelen we een eind samen, soms is de afstand groter. Dat lijkt alleen maar zo, want in mijn hart draag ik een plek voor elke dierbare persoon, dicht bij de kern van wie ik ben.

Het is mijn diepste overtuiging dat doorheen alles wat we doen, alles wat we voelen, alles wat we denken, een canvas geweven ligt van Liefde. Hoe zuiverder ik contact kan maken met die kracht diep in mij, hoe zuiverder ook het contact met de mensen op mijn pad. Het is een levenswerk.

Veel meer nog dan mijn omzwervingen in de wereld, brengt deze reis naar binnen mij waar ik in wezen altijd al ben geweest: geborgen in het Leven. Overtuigingen, emoties, botsingen met anderen, angsten, verlangens, verleden,… stuk voor stuk zaken die maken dat ik vergeet wie ik ben, en waar ik ben. Die mij ook uitnodigen om nog helderder te zien wie ik ben, en waar ik ben. Transformatie, telkens weer. In grote en kleine dingen.

Straks komt 2019 op kousenvoeten binnenwandelen. Het belooft ook een jaar vol uitdagingen te worden. Een jaar van loslaten, en van verbinden.

2019 wordt een jaar om stralend je plek in te nemen, het jaar van de Gele Ster. Stralend en overtuigd “ik” zeggen. Alles omarmen wat maakt dat “ik”, “ik” ben. Dat mijn weg zich ontvouwt zoals die zich ontvouwt. Van aardedonker tot verblindend mooi, datgene laten zijn wat is, zoals het is. Tot in het kleinste detail.

Loslaten en verbinden, twee polen van dezelfde kracht.

Ik wens je van harte een boeiend 2019 toe!

 

 

One thought on “2018 >>> 2019

Add yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Up ↑