De unieke waarde van jouw eigen transformatie

Als coach ontmoet ik telkens weer mooie mensen die op zoek zijn naar transformatie van een gegeven in hun leven. Of het nu gaat om relaties, werk, zelfkennis, zelfvertrouwen, gezin,… altijd ontwaar ik in de ontmoeting van een coaching-gesprek die ander, een uniek mens met een uniek verhaal, die ook altijd een spiegel is voor mijn eigen zoektocht.

Ook al komt iemand mijn praktijk binnen met het idee of de verwachting dat ik inzichten zal meegeven, eigenlijk ga ik in mijn werk vooral op zoek naar de verbinding van die unieke persoon met zijn of haar eigen innerlijke leiding. Want alle antwoorden die iemand zoekt, zitten altijd al in de vraag besloten, sluimerend in de ander. Ik functioneer als gids, als wegwijzer, niets meer, niets minder.

Het zou niemand baten als ik mijn integriteit opzij zou schuiven om mijn visie aan de ander op te dringen. Daar ben ik steevast alert voor: aandachtig luister ik naar de ander, en zoek waar die in zichzelf disharmonie ervaart. Ik nodig hem of haar dan uit met liefde een stap te zetten naar meer innerlijke harmonie.

Afwisselend tussen speelsheid en humor, maar ook sérieux en moed, vinden we samen het antwoord dat de ander kwam zoeken. Als ik voel dat mijn client veerkrachtiger is, is de sessie in mijn benadering succesvol.

Hetgeen getransformeerd kon worden, met de mogelijkheden en verlangens van het moment, neemt mijn client mee om ermee te oefenen. Zijn of haar innerlijke leiding is vernieuwd…

Ook op mijn eigen pad neem ik dat zoveel mogelijk mee. Hoewel ik zelf nog vaker dan mij lief is mijn eigen innerlijke leiding verwaarloos, mij laat meedeinen op golven van buiten af, toch tracht ik keer op keer de weg terug te vinden. Omdat ik weet dat ik op die manier het beste mijn uniekheid kan beleven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Up ↑